Uber in Spanje 2023: Een Gids voor Ridesharing Apps in Spanje

De situatie met betrekking tot Uber in Spanje is een beetje ingewikkeld. Hoewel de ridesharing-app bestaat in Spanje, is deze alleen beschikbaar in een beperkt aantal steden. Bovendien werkt Uber anders in alle steden in Spanje en is het altijd onderhevig aan verandering.

Uber is een van de handigste tools voor een reiziger. De app bespaart je het onderhandelen over tarieven of zweten op de achterbank terwijl de meter oploopt. Dankzij het GPS-systeem zou je chauffeur je zonder jouw input naar je bestemming moeten kunnen brengen – en over het algemeen is het super handig als je geen Spaans spreekt. Deze gids zal alle informatie geven die je nodig hebt over Uber in Spaanse steden, evenals handige alternatieven voor Uber in Spanje.

Inhoudsopgave

 • Hoe Uber te gebruiken in Spanje
 • Heb je een SIM-kaart nodig om Uber in Spanje te gebruiken?
 • Is Uber in Spanje veilig?
 • Tips geven aan Uber-chauffeurs in Spanje
 • Uber gebruiken in Madrid
 • Uber gebruiken in Barcelona
 • Alternatieven voor Uber in Spanje
 • Cabify – de beste Uber-alternatief in Spanje
 • Bolt
 • Free Now
 • Traditionele taxi’s
 • Luchthaventransfers
 • Autoverhuur
 • Bla Bla Car
 • Tours

Hoe Uber te gebruiken in Spanje

Uber in Spanje werkt op precies dezelfde manier als in elk ander land. Als je de app al hebt gedownload en een actief account hebt, kun je meteen aan de slag. Als je de app nog niet hebt gebruikt, moet je deze downloaden vanuit je app store (vind het hier voor Android en hier voor Apple). Dit is gratis en beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten. Het is logisch om het in je eigen land te downloaden, zodat je je account kunt instellen. Om een account aan te maken, moet je je telefoonnummer en e-mailadres opgeven en een wachtwoord kiezen. Tijdens het proces ontvang je een verificatiecode via SMS. Daarom is het verstandig om de app in je eigen land te downloaden, waar je telefoon normaal werkt, voor het geval er problemen zijn. Zodra je binnen bent, kun je een profielfoto uploaden en een creditcard of betaalpas toevoegen aan de betalingssectie. Anders kun je het koppelen aan een PayPal-account. In Spanje kun je ervoor kiezen om je Uber-chauffeur contant te betalen. Maar het is erg handig om een kaart klaar te hebben staan om je te dekken. Na afloop van je rit wordt je kaart automatisch belast en ontvang je een melding en een ontvangstbewijs via e-mail. Uber X is de standaardinstelling bij het gebruik van Uber in Spanje. Dit is een standaard vierdeurs sedan voor één tot vier passagiers. Je kunt ook duurdere opties zien, zoals Uber Priority (sneller), Uber Comfort (luxer), Uber XL (groter) of Uber Pet (hondvriendelijk). De app vertelt je het maximale aantal passagiers, dat meestal beperkt is tot zes voor een Uber XL. De soorten voertuigen hangen af van de vraag en beschikbaarheid op dat moment, maar ze zijn meestal vanzelfsprekend. Het gebruik van Uber in Spanje is hetzelfde als in elk ander land ter wereld.

Heb je een SIM-kaart nodig om Uber in Spanje te gebruiken?

Zodra je je Uber-profiel hebt geactiveerd, functioneert de service binnen de app. Daarom kun je je gebruikelijke SIM-kaart verwijderen en een Spaanse SIM-kaart plaatsen zonder toegang tot Uber te verliezen. Je hebt echter wel toegang tot mobiele data of wifi nodig om Uber (of alternatieven voor Uber in Spanje) te gebruiken. Het aanschaffen van een SIM-kaart of eSIM maakt je reis veel soepeler. Je kunt echter gewoon verbinding maken met lokale wifi om de Uber te bestellen als je geen data op je telefoon hebt. Onthoud alleen dat als je nog geen account hebt, je je thuis-SIM-kaart wilt plaatsen terwijl je jezelf instelt. Dezelfde aanpak geldt voor sommige van de alternatieven voor Uber in Spanje die verderop worden vermeld. Het treinnetwerk tussen steden in Spanje is niet duur en erg snel.

Is Uber in Spanje veilig?

In het algemeen is het veilig om Uber in Spanje te gebruiken. Hoewel het platform in de loop der jaren een paar keer in het nauw is gekomen, voelen de meeste reizigers zich comfortabeler bij het gebruik van Uber vanwege de tracking en andere veiligheidsfuncties. Bovendien heeft Uber grote verbeteringen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat de service zo veilig mogelijk is voor passagiers over de hele wereld. Je kunt bijvoorbeeld een “vertrouwd contact” toevoegen dat je gekozen buddy waarschuwt wanneer je met Uber in Spanje (of een ander land) reist. Of je kunt dit naar een hoger niveau tillen en een “familie” profiel instellen dat meldingen naar je groep stuurt. Dit werkt ook voor reizende vrienden en familieleden. Je kunt ook PIN-verificaties activeren als een dubbele beveiligingslaag om jezelf te beschermen tegen het instappen in het verkeerde voertuig. Als je twijfelt over de lage beoordeling van een toegewezen chauffeur, kun je altijd annuleren en opnieuw boeken met een alternatief. Streef naar een beoordeling van de chauffeur van 4,7 sterren of hoger voor gemoedsrust. En het spreekt voor zich dat je altijd het kenteken moet controleren voordat je instapt.

Alternatieven voor Uber in Spanje

Er zijn een paar alternatieven voor Uber in Spanje die je misschien wilt downloaden voordat je in het land aankomt.

Cabify – het beste alternatief voor Uber in Spanje

Net als Uber werkt Cabify als een van de meest gebruikte alternatieven voor Uber in Spanje. Cabify is beschikbaar in Alicante, A Coruña, Barcelona, Benidorm, Madrid, Málaga, Marbella, Murcia, Santander, Sevilla, Valencia en Zaragoza. Opgericht in 2011, heeft deze in Spanje geboren ridesharing-app zich sindsdien verspreid naar Latijns-Amerika. Het werkt net als Uber, met een vergelijkbare interface en ophaalsysteem dat de kosten vooraf weergeeft voordat je boekt. Naast de Cabify Classic kun je luxe en op maat gemaakte ritten bestellen, waaronder Cabify ASAP, Cabify Plus, Cabify Group en Cabify Kids. Veiligheid staat voorop, met alle chauffeurs die geolokaliseerd en identificeerbaar zijn door het hoofdkantoor van het bedrijf. Naast het feit dat het het meest populair is, is Cabify het groenste alternatief voor Uber in Spanje. Ze compenseren de CO₂-uitstoot van elke rit, terwijl motoren en scooters 100% elektrisch zijn.

Bolt

Bolt, gevestigd in Estland, is nog een andere ride-hail-service die beschikbaar is in Europa. Hoewel het niet wijdverspreid is in Spanje, functioneert het wel in Barcelona, Madrid, Málaga, Sevilla en Zaragoza. Het werkt precies hetzelfde als Cabify en Uber en is een van de beste alternatieven voor Uber in Spanje. Je kunt deze app-service ook gebruiken voor het ophalen en afzetten op de luchthaven. Vooral tijdens het reizen in Spanje tijdens het hoogseizoen in de zomer is het verstandig om een paar opties op je telefoon te hebben. Daarom is het de moeite waard om Bolt te downloaden voor het geval Uber of Cabify je in de steek laat.

Free Now

Nog een app-gebaseerde service in Europa, Free Now is beschikbaar in Barcelona, Madrid, Malaga, Valencia, Sevilla, Oviedo, Gijón en Avilés. Deze app geeft je de mogelijkheid om een traditionele taxi, een privéauto (bekend als een “rit”) of zelfs een scooter te boeken. Een privéauto/rit is in feite hetzelfde als het boeken van een Uber of een vergelijkbare service, terwijl traditionele taxi’s worden bestuurd door chauffeurs met uitgebreide kennis van de stad. Zoals gewoonlijk moet je je persoonlijke account instellen voordat je Free Now in Spanje kunt gebruiken. Het mooie van het hebben van deze ride-hailing-apps is dat je ze meestal ook kunt gebruiken om scooters of e-bikes te huren terwijl je door Spanje reist.

Traditionele taxi’s

Traditionele taxi’s, bestuurd door deskundige lokale chauffeurs met uitgebreide kennis van hun stad, rijden in elke Spaanse stad, stadje, resort en luchthaven. Je kunt ze vanaf de weg aanhouden, wachten bij een aangewezen taxistandplaats of het hotelpersoneel vragen er een voor je te bellen. De prijzen van traditionele taxi’s worden gereguleerd door de Spaanse overheid. Hoewel duurder dan Uber en de andere alternatieven voor Uber in Spanje, zijn ze niet astronomisch zoals in andere landen. Taxichauffeurs brengen meestal een minimumtarief in rekening en vervolgens een tarief op basis van de meter. Er gelden meestal toeslagen voor reizen ’s nachts. In sommige gevallen kun je het tarief vooraf afspreken voordat je vertrekt. Minstens moet de chauffeur je een schatting kunnen geven. Zoals overal kan het nemen van een traditionele taxi lastig zijn als je een taalbarrière hebt. Daarom is het hebben van Cabify of Uber in Spanje zo handig. Over het algemeen zijn taxichauffeurs betrouwbaar en professioneel. Er zijn echter sluwe oplichtingspraktijken actief in alle landen – meestal waarbij de chauffeur een buitenlandse passagier meeneemt via een omweg. Daarom zul je het waarderen om stiekem even op Google Maps te kijken voor en tijdens de rit. Taxichauffeurs in steden accepteren betalingen contant (euro’s) of met creditcard of betaalpas. Het is mogelijk dat je in afgelegen of landelijke gebieden niet altijd met een kaart kunt betalen, dus het is verstandig om contant geld te hebben of dit met de chauffeur te controleren voordat je aan de rit begint. Uber in Spanje is behoorlijk betrouwbaar, vooral in de kleinere steden zoals Malaga of Valencia.

Luchthaventransfers

Luchthaventransfers zijn geweldig als je zonder gedoe naar je hotel wilt gaan en bereid bent om extra te betalen voor comfort en betrouwbaarheid. Ze kunnen prijzig zijn voor individuele of budgetreizigers, maar ze werken goed voor stellen, gezinnen en groepen. Veel hotels en Airbnb-hosts in Spanje kunnen contacten delen voor een luchthaventransfer. Anders kun je topbeoordeelde luchthaventransfers vinden op GetYourGuide.com en Viator.com. Hoewel Uber functioneert op de luchthaven van Madrid en technisch gezien zou moeten werken op de luchthaven van Barcelona (Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat), kan het een beetje onbetrouwbaar zijn met de status van Uber in Spanje. In dat geval moet je overwegen om een luchthaventransfer vooraf te regelen als je ’s nachts aankomt wanneer het openbaar vervoer stil ligt.

Autoverhuur

Een auto huren in Spanje is een geweldige manier om de kust- en berggebieden, evenals de eilanden, te verkennen. Autorijden in Spanje is een genot, hoewel sommige heuvelachtige gebieden meer uitdagende omstandigheden opleveren – zorg er gewoon voor dat je jezelf vertrouwd maakt met de verkeersregels voordat je vertrekt. Ik gebruik persoonlijk Discover Cars voor het huren van auto’s in heel Spanje en heb altijd een geweldige ervaring gehad met de service, evenals de selectie en prijs. Alle belangrijke verhuurbedrijven zijn actief in de belangrijkste toeristische gebieden met balies op alle luchthavens. Autoverhuur in Spanje is beschikbaar voor bestuurders van minimaal 18 of 23 jaar oud, afhankelijk van de voorwaarden van het verhuurbedrijf. Er geldt echter meestal een toeslag voor bestuurders onder de 25 jaar. Een geldig rijbewijs is vereist en je hebt mogelijk ook een internationaal rijbewijs nodig, afhankelijk van je thuisland. Controleer hier de prijzen voor huurauto’s op Discover Cars.

Bla Bla Car

Terwijl Uber zich meer richt op korte, lokale ritten, dekt Bla Bla Car je voor langere afstanden en intercity-reizen. Het is in feite een carpoolservice die een chauffeur verbindt met passagiers en de brandstofkosten verdeelt. Hoewel het regionale openbaar vervoer in Spanje moeilijk te bekritiseren is, is Bla Bla Car handig om in je arsenaal te hebben.

Tours

Er zijn talloze dagtochten beschikbaar voor reizigers in Spanje. Over het algemeen zijn hotels en pensions gemakkelijk beschikbaar om lokale aanbevelingen te doen. Ondertussen zijn GetYourGuide.com en Viator.com geweldige plekken om te beginnen en het gemakkelijker te maken om boekingen te maken voordat je je thuisland verlaat.

Plaats een reactie