How to Get to Marbella, Spain

Als je wilt weten hoe je naar Marbella kunt komen, zal dit artikel je vragen beantwoorden, vooral als je vanuit Malaga naar Marbella wilt reizen. Het is gemakkelijk en betaalbaar om naar Marbella te gaan, of je nu vanaf de luchthaven van Málaga, het centrum van Málaga of verder weg komt. Er zijn veel redenen om naar Marbella te komen. Het ligt dicht bij enkele van de beste stranden aan de Costa del Sol en heeft fantastische restaurants, leuke activiteiten, geweldig winkelen en chique strandclubs en boetiekhotels. Marbella heeft zichzelf een reputatie opgebouwd als een beetje chiquer en luxer dan nabijgelegen steden zoals Málaga of Alicante. Maar vrees niet, Marbella is toegankelijk voor elk budget. Het heeft alles, van hostels en pensiones tot luxe resorts en boetiekhotels, om aan jouw reisstijl en budget te voldoen. Maar eerst moeten we uitzoeken hoe je er kunt komen.

Waar ligt Marbella?

Marbella ligt in het gebied Costa del Sol in het zuiden van Spanje, in de autonome gemeenschap Andalusië en de regio Málaga. De stad ligt direct aan de kust van de Middellandse Zee, wat betekent dat er tal van prachtige stranden zijn om te verkennen.

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven bij Marbella?

De dichtstbijzijnde luchthaven bij Marbella is de luchthaven van Málaga. Je kunt rechtstreeks naar de luchthaven van Málaga vliegen vanuit de meeste grote steden in Europa. Als je uit Noord-Amerika komt, moet je mogelijk naar de luchthaven van Madrid vliegen en vervolgens een kortere vlucht of trein nemen van Madrid naar Málaga. De luchthaven van Málaga ligt op ongeveer 45 minuten afstand van Marbella en er zijn veel vervoersmogelijkheden tussen de luchthaven en Marbella om uit te kiezen. Als je uit het Verenigd Koninkrijk vliegt, is het misschien gemakkelijker om naar de luchthaven van Gibraltar te vliegen. Deze luchthaven heeft meer directe vluchten vanuit Heathrow en meer opties vanuit andere Britse luchthavens buiten Londen. Controleer alle vluchtprijzen en opties op Kiwi.com.

Hoe kom je van de luchthaven van Málaga naar Marbella?

Een auto huren

Het huren van een auto is zeker de gemakkelijkste en meest directe manier om van de luchthaven van Málaga naar Marbella te komen. Afhankelijk van het seizoen kun je meestal een huurauto krijgen op Discover Cars voor tussen €35-50 per dag, inclusief verzekering. Neem de N-340/A-7 snelweg om van de luchthaven naar Marbella te rijden. Volg de borden naar Marbella. Voor gemak gebruik ik graag apps zoals Waze of Google Maps om de snelste route naar mijn bestemming te vinden. Waze stelt je ook in staat om te markeren waar je je voertuig hebt geparkeerd, wat handig is als je op zoek moet naar parkeergelegenheid op straat.

De bus nemen

Als je geen auto wilt huren, is de bus de gemakkelijkste en goedkoopste manier om van de luchthaven van Málaga naar Marbella te komen. De bus rijdt ongeveer elke 30 minuten. Het duurt 40-45 minuten om het busstation van Marbella te bereiken, afhankelijk van of je de normale bus of de expressbus neemt. Je kunt je tickets van tevoren boeken of betalen voor het ticket in de bus. De normale bus kost €6,15 en de expressbus, die slechts 5 minuten sneller is, kost €8,50. Volg de borden voor de bussen wanneer je de luchthaven verlaat. Er zijn twee bushaltes naast elkaar en ze zijn duidelijk gelabeld voor welke bestemming ze gaan. De bus naar Marbella wordt beheerd door Avanza en je kunt hier tickets boeken of de dienstregeling controleren. Je moet nog steeds een taxi nemen van het busstation naar je hotel als je veel bagage hebt. Er staan bijna altijd taxi’s te wachten bij het busstation in Marbella, dus je hoeft er geen van tevoren te regelen, tenzij je laat aankomt.

Taxi

Als je er snel wilt komen en niet wilt wachten op de bus, kun je een taxi nemen vanaf de luchthaven van Málaga naar je hotel in Marbella. Er zijn taxistandplaatsen op de luchthaven die je kunt gebruiken. De taxistandplaatsen bevinden zich direct voor je wanneer je de terminal verlaat. Er zijn borden die wijzen naar de locatie van de taxi’s. Taxi’s vanaf de luchthaven van Málaga werken met een meter, dus de prijs varieert afhankelijk van hoe ver je hotel is, of het laat in de avond of vroeg in de ochtend is, of er verkeer is, enzovoort. Je kunt verwachten dat je ergens tussen de €60-80 betaalt. Taxi’s vanaf de luchthaven van Málaga accepteren contant geld (alleen euro’s) of credit-/debitcards. Je hoeft geen contant geld bij je te hebben om een taxi vanaf de luchthaven naar Marbella te nemen. Zorg er gewoon voor dat je de chauffeur laat weten dat je met een kaart wilt betalen voordat je begint te rijden, zodat de chauffeur waarmee je instapt een kaartlezer heeft. Je kunt ook rit-hailing-apps zoals Uber, Cabify of Free Now controleren voor een betere prijs vanaf de luchthaven. Er is een aparte ophaallocatie voor deze apps en ze zijn duidelijk gemarkeerd, zowel door luchthavensignalisatie als op de app wanneer je de ophaallocatie ziet.

Privétransfers

Als je met een groep reist, met het hele gezin of gewoon met veel bagage vanaf de luchthaven van Málaga naar Marbella, heb je mogelijk meer nodig dan alleen een taxi. Privéshuttles moeten worden georganiseerd voordat je op de luchthaven aankomt. Deze optie biedt plaats aan maximaal 8 personen voor een vast tarief van €172. Dit is een iets goedkopere optie als je groep niet groter is dan vijf personen en kost slechts €90.

Hoe kom je van het stadscentrum van Málaga naar Marbella?

Met de auto

Als je met de auto rijdt, duurt het iets meer dan een uur om Marbella te bereiken. De snelweg is de snelste manier, maar er is ook een kustweg als je een leuke roadtrip wilt maken en onderweg verschillende stranden wilt bezoeken. Volg de MA-22 weg totdat deze landinwaarts buigt en om terug te gaan naar de kustweg, ga je naar La Cizaña en vervolgens ga je verder op de kustweg totdat je Torremolinos bereikt. Volg vanaf hier de A-7 helemaal naar Marbella. Het is zeker niet de snelste manier en het kan de hele middag duren als je wilt stoppen bij prachtige badplaatsen zoals Fuengirola en La Cala de Mijas onderweg.

Met de trein

Er is geen directe treinverbinding tussen het centrum van Málaga en Marbella, maar als je een deel van de weg met de trein wilt afleggen, kun je de trein nemen naar Torremolinos. Vanaf hier rijden er regelmatig bussen van Torremolinos naar Marbella. Dit is een ideale optie als je een paar uur op het strand in Torremolinos wilt doorbrengen of de stad wilt verkennen en hier wilt lunchen. Je kunt een plek vinden om je bagage op te bergen met behulp van de Bounce App en vervolgens een paar uur genieten van deze prachtige badplaats aan de Costa del Sol voordat je naar de bus gaat. Je kunt treinkaartjes kopen op het treinstation in Málaga en bustickets kunnen worden gekocht op het busstation.

Met de bus

De bus van Malaga naar Marbella is erg gemakkelijk en betaalbaar. Naar mijn mening is dit de beste manier om er te komen als je geen huurauto hebt. De bus die vanaf de luchthaven van Málaga naar Marbella gaat, begint eigenlijk bij het busstation in Málaga. Je kunt dus op het busstation opstappen en in ongeveer een uur arriveer je op het busstation van Marbella. Er zijn taxi’s bij het busstation en voor ongeveer €10 kun je met je bagage van het busstation naar de oude stad komen.

Hoe kom je vanaf de luchthaven van Gibraltar naar Marbella?

Een auto huren

Er zijn slechts twee autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Gibraltar, Avis en Autos Aguirre. Dit betekent dat je je huurauto zeker van tevoren moet boeken voordat je op de luchthaven aankomt, zodat je niet aankomt en ontdekt dat er geen huurauto’s beschikbaar zijn. Je zou geen probleem moeten hebben om een auto bij hen te huren en ermee naar Marbella te rijden. Controleer echter wel bij het verhuurbedrijf of ze weten dat je ermee naar Spanje zult rijden. Het duurt iets meer dan een uur om naar Marbella te rijden, maar onthoud dat je bijna onmiddellijk na het verlaten van de luchthaven een grensovergang moet doen. Als je bereid bent om de grens over te steken, zijn er meer autoverhuuropties zodra je aan de Spaanse kant aankomt.

Taxi

Er zijn maar weinig taxi’s beschikbaar op de luchthaven van Gibraltar en helaas kunnen ze je niet helemaal naar Marbella brengen. In feite kunnen ze je zelfs niet voorbij de grens brengen. De enige echte optie is om de grens over te steken. Het is ongeveer 10 minuten lopen van de luchthaven naar de grens (uiteraard is een taxi een betere optie als je veel bagage hebt). Eenmaal bij de grens loop je door de immigratie om in Spanje gestempeld te worden en vervolgens loop je door de douane waar je wordt gevraagd wat je Spanje binnenbrengt. Eenmaal aan de andere kant staan er bijna altijd taxi’s te wachten om je overal langs de Costa del Sol te brengen, inclusief Marbella. De kosten van een taxi naar Marbella bedragen ongeveer €100, maar vraag altijd voordat je instapt of ze de meter zullen gebruiken of dat ze een vast tarief in rekening zullen brengen. Je zou zowel contant als met een kaart moeten kunnen betalen, vraag het gewoon aan de chauffeur voordat hij vertrekt. Als je contant wilt betalen, is er een geldautomaat zodra je door het douanegebied aan de Spaanse kant van de grens bent waar je wat euro’s kunt opnemen. Je kunt ook ponden inwisselen voor euro’s op de luchthaven van Gibraltar, maar dit is zeker niet de manier om de beste koers te krijgen.

Privétransfers

De gemakkelijkste manier om van de luchthaven van Gibraltar naar Marbella te komen, is door van tevoren een transferservice te regelen. Net als bij de taxi’s moet je de grens naar Spanje oversteken voordat de chauffeur je kan ophalen, maar het is een eenvoudig proces en je kunt meteen in een voertuig met airconditioning stappen zodra je door de douane bent. Autos Luxury Estepona kan je ontmoeten bij de grens met een autoservice met een zeer mooie vloot voertuigen. De prijzen weerspiegelen het serviceniveau en de kwaliteit van de auto’s. Voor iets goedkoper biedt My Day Trip interessante opties die ook stops onderweg kunnen omvatten.

Plaats een reactie