Het huren van een auto in Malaga, Spanje: Wat u moet weten

Als u eraan denkt om een auto te huren in Malaga, of u nu van plan bent om te huren vanaf de luchthaven van Malaga of vanuit het stadscentrum, zal dit artikel u helpen alles te begrijpen wat u moet weten over het verhuurproces. Het huren van een auto in Malaga is gemakkelijk en handig, en stelt u in staat om te genieten van enkele van de beste dagtochten in de omgeving met meer flexibiliteit en meestal tegen lagere kosten. Ik heb de prachtige stad Malaga nu al drie keer bezocht en heb de regio van de Costa del Sol en Andalusië nog meer verkend. Ik heb geweldige ervaringen gehad met het huren van een auto in Malaga en heb onderweg wat geleerd over wat u moet weten voordat u gaat. Het huren van een auto is een geweldige optie, of u nu naar de landelijke gebieden wilt gaan voor een Spaanse retraite of een weekje wilt gaan strandhoppen.

Inhoudsopgave

 • Kunnen buitenlanders een auto huren in Spanje?
 • Kunt u met een huurauto naar andere Europese landen rijden?
 • Is het de moeite waard om een auto te huren in Malaga?
 • Is het veilig om een auto te huren in Malaga?
 • Verkeersregels in Malaga
 • Parkeren in Malaga
 • Goedkope autoverhuur Malaga Airport
 • Wat is het beste autoverhuurbedrijf in Malaga?
 • Huren bij Discover Cars
 • Tips voor het huren van een auto in Malaga

Kunnen buitenlanders een auto huren in Spanje?

Ja, buitenlanders kunnen heel gemakkelijk een auto huren in Spanje. Als u Malaga bezoekt en u heeft een Brits of Europees rijbewijs of uw rijbewijs is afkomstig uit een van de landen op deze lijst, kunt u zonder enig probleem een auto huren in Spanje. Als uw rijbewijs afkomstig is uit de VS, Canada of een ander land dat niet op die lijst staat, heeft u een internationaal rijbewijs nodig. Als u uit de VS komt, kunt u dit via AAA online of persoonlijk regelen (persoonlijk is veel gemakkelijker en sneller). Als u uit Canada komt, kunt u de website van CAA raadplegen voor meer informatie over het verkrijgen van een internationaal rijbewijs. Een paar andere vereisten zijn dat u minimaal 21 jaar oud moet zijn om een auto te huren in Malaga. Als u jonger bent dan 25, kunnen sommige autoverhuurbedrijven u weigeren of een hogere verzekeringspremie in rekening brengen. Naast een rijbewijs heeft u ook een creditcard nodig om een auto te huren. U kunt geen auto huren in Malaga met een pinpas, het moet een internationaal geaccepteerde creditcard zijn zoals Visa of Mastercard.

Kunt u met een huurauto naar andere Europese landen rijden?

Heeft u plannen om de auto van Malaga naar Gibraltar of Portugal te nemen tijdens uw bezoek? Het is het beste om rechtstreeks contact op te nemen met het autoverhuurbedrijf om ervoor te zorgen dat u deze over de grenzen kunt rijden. Veel autoverhuurders in Europa staan inter-Europees reizen toe, zolang de regels en voorschriften voor het rijden met uw rijbewijs niet verschillen in dat andere land.

Is het de moeite waard om een auto te huren in Malaga?

Als u van plan bent om langer dan een lang weekend in het gebied door te brengen, is het absoluut de moeite waard om een auto te huren in Malaga. Als u hier slechts een paar dagen bent om te genieten van de zon tijdens een stedentrip, heeft u waarschijnlijk geen auto nodig. Het openbaar vervoersnetwerk in Malaga is goed genoeg om zich een paar dagen snel te verplaatsen. Als u echter Malaga en de Costa del Sol een week of langer bezoekt, wilt u een huurauto boeken. Een huurauto in Malaga stelt u in staat om uw reis gemakkelijk te beginnen vanaf de luchthaven. U kunt met gemak naar verschillende stranden in Malaga gaan. U heeft controle over wanneer u vertrekt en hoelang u ergens blijft (wat u niet zou hebben als u afhankelijk was van lokale treinen en bussen, natuurlijk). Als u een auto huurt in Malaga, kunt u naar het prachtige heuvelstadje Ronda rijden.

Is het veilig om een auto te huren in Malaga?

Malaga is een heerlijk veilige en gemakkelijke plek om te rijden. Parkeren is gemakkelijk te vinden rondom de strandgebieden. De meeste hotels langs het strand hebben voldoende parkeergelegenheid. De wegen zijn zeer goed bewegwijzerd. U kunt apps zoals Waze gebruiken om duidelijke aanwijzingen in het Engels te krijgen en zelfs de beste parkeerplaatsen te vinden. En dan zal de app uw parkeerplek opslaan voor het geval u het vergeet. De kwaliteit van de snelwegen en lokale wegen is ongelooflijk hoog. Er zijn weinig tot geen kuilen en u hoeft zich nooit echt zorgen te maken over ijs of slecht weer, aangezien u zich in een van de zonnigste plaatsen van Europa bevindt. Het enige waar u zich bewust van moet zijn, als u van plan bent om uitstapjes vanuit Malaga te maken en het binnenland in te rijden, is dat de wegen erg bochtig kunnen zijn. Als u naar plaatsen zoals Ronda gaat of naar de Caminito del Rey gaat, zult u waarschijnlijk langzaam moeten rijden op deze bergpaswegen. Als u gewend bent om op dit soort wegen te rijden, is er geen probleem, maar als u niet gewend bent om langzaam te rijden langs de randen van kliffen, kunt u zich erg ongemakkelijk voelen en het is niet bijzonder veilig voor andere bestuurders als u te langzaam rijdt op deze wegen. Het is het beste om in plaats daarvan een tour naar die plaatsen te boeken. Caminito del Rey is zeker een bezoek waard als u in Malaga bent. Het is een van de mooiste wandelingen in de omgeving.

Verkeersregels in Malaga

Er zijn een paar verkeersregels waar u zich bewust van moet zijn als u van plan bent om een huurauto in Malaga te nemen. Deze regels gelden specifiek voor het rijden in de hele regio Andalusië.

 • Alle bestuurders moeten minimaal 18 jaar oud zijn
 • Elk kind kleiner dan 135 cm (4’4″) moet in een autostoeltje of aangepast zitje zitten
 • Kinderen onder de 12 moeten op de achterbank zitten
 • Veiligheidsgordels moeten worden gedragen door alle passagiers op de voor- en achterbank
 • Het toegestane alcoholgehalte voor bestuurders is 0,05% of 0,25 mg/l (één heel klein glas wijn of bier)
 • Voorrang wordt gegeven aan degenen die al op een rotonde zijn

U moet ook controleren of uw huurauto is uitgerust met twee gevarendriehoeken en reflecterende vesten, die wettelijk verplicht zijn in alle voertuigen die in Spanje rijden en moeten worden gebruikt in geval van een ongeval. Als u zich zorgen maakt over snelheidsovertredingen of zeker wilt zijn van de snelheidslimieten, zijn de basisregels:

 • 120 km/u op snelwegen
 • 90 km/u op enkelbaanswegen
 • 50 km/u in steden waar twee of meer rijstroken in elke richting zijn
 • 30 km/u in steden waar slechts één rijstrook in elke richting is
 • 20 km/u in steden waar aangegeven

Natuurlijk moet u altijd opletten wat de borden om u heen zeggen, omdat dit kan verschillen wanneer u lokale steden of steden in Andalusië binnenkomt. Er zijn snelheidscamera’s in Andalusië die werken om mensen te betrappen waar ze waarschijnlijk te snel rijden (net buiten snelwegen of op rechte stukken snelwegen). Als u de Waze-app gebruikt, zal deze u vertellen wanneer u een snelheidscamera nadert. Als u naar enkele van de pueblos blancos of witte dorpen in Andalusië wilt gaan, is het het beste om een huurauto te hebben.

Parkeren in Malaga

Als u zich zorgen maakt over het vinden van parkeergelegenheid met uw huurauto in of rond Malaga, houd dan rekening met deze parkeerregels voor straatparkeren. Blauwe lijnen geven aan dat u moet betalen voor parkeren bij een nabijgelegen parkeermachine of -meter. Gele lijnen betekenen dat die plekken gereserveerd zijn voor gehandicapten, u moet een bord in uw voorruit hebben om dit aan te geven. U kunt meestal gratis parkeren gedurende maximaal twee uur overdag en voor een onbeperkte tijd van 20.00 uur tot 08.00 uur. Als u liever in een parkeergarage parkeert, vindt u deze in de meeste steden in Andalusië (maar ze zijn minder waarschijnlijk in de kleinere steden die u misschien wilt bezoeken met uw huurauto). U kunt verwachten dat u ongeveer €10-15 per dag betaalt voor dit soort ondergrondse parkeergelegenheid. Dit is de veiligste optie voor langdurig parkeren als u van plan bent om de auto een paar dagen ergens te laten staan. Als u alleen in het centrum van Malaga wilt rondhangen, heeft u geen auto nodig om van de stad en de nabijgelegen stranden te genieten.

Goedkope autoverhuur Malaga Airport

Het huren van een auto in Malaga is ontzettend betaalbaar. Controleer hier de beste prijzen. In veel plaatsen in Spanje betaalt u in de zomermaanden meestal meer dan in andere tijden van het jaar. Maar omdat er zoveel concurrentie is voor goedkope autoverhuur op de luchthaven van Malaga, kunt u het hele jaar door een koopje krijgen, zelfs in het midden van de drukke zomerperiode. Als u minstens een paar maanden van tevoren plant, kunt u een goedkope auto huren in Malaga voor ongeveer €20-30 per dag. Als u kijkt naar echt drukke tijden, last-minute boekt of slechts voor een paar korte dagen huurt, kunt u iets meer betalen, zoals €35-50 per dag. Deze prijs is meestal inclusief onbeperkte kilometers, diefstalbescherming, aansprakelijkheidsverzekering en schadeverzekering. Dit is de prijs voor een compacte auto die plaats biedt aan maximaal vijf personen en ongeveer 3-4 grote bagagestukken in de achterbak kan passen. Controleer hier de prijzen voor grotere voertuigen.

De heuvels en steden rond Malaga zijn het verkennen waard als u een huurauto heeft.

Wat is het beste autoverhuurbedrijf in Malaga?

Als u huurt vanaf de luchthaven, zijn Wiber, Record Go en Solo car rental de twee beste opties voor het huren van een auto in Malaga. Deze drie bedrijven hebben consequent de beste beoordelingen, de beste beschikbare opties en enkele van de beste prijzen. U kunt mooie voertuigen, uitstekende klantenservice en een gemakkelijke ophaal- en afleverprocedure verwachten, zodat het huren van een auto in Malaga niet meer van uw vakantie in beslag neemt dan nodig is. Als u wilt huren vanuit het centrum van Malaga, is Enterprise de beste optie. Ze hebben de grootste vloot auto’s in het stadscentrum, waardoor hun prijzen het meest concurrerend zijn. Ze hebben ook een van de beste klantenservice en de mooiste auto’s. Interessant genoeg betaalt u als u bij Enterprise op de luchthaven huurt aanzienlijk meer. U krijgt nog steeds een uitstekende service, maar ze behoren tot de duurste autoverhuuropties op de luchthaven van Malaga.

Ik gebruik al enkele jaren Discover Cars om auto’s over de hele wereld te huren en ik vind ze de beste optie. Als u de beste prijzen wilt controleren bij alle beschikbare autoverhuurbedrijven, dan vindt u hier de beste prijs. Wat ik echt waardeer aan Discover Cars is dat ze duidelijk vermelden wat is inbegrepen bij uw autoverhuur en ze vermelden meestal ook wat niet is inbegrepen bij de huur, zodat u weet waarvoor u moet betalen wanneer u aankomt om de auto op te halen. U kunt natuurlijk de prijzen rechtstreeks bij de autoverhuurbedrijven controleren nadat u de beste prijzen op Discover Cars heeft gevonden. Sommige autoverhuurbedrijven beloven dat als u rechtstreeks bij hen boekt, zij de beste prijs op internet zullen verslaan. Dus als u een betere prijs vindt op Discover Cars, kunt u vervolgens rechtstreeks contact opnemen met het autoverhuurbedrijf en om een betere prijs vragen. Controleer hier de prijzen op Discover Cars.

Prachtig Malaga op een zonnige dag.

Tips voor het huren van een auto in Malaga

Zorg ervoor dat u controleert hoeveel brandstof de auto heeft voordat u het verhuurkantoor verlaat. U moet het terugbrengen met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij aanvang van de huur. Ik maak altijd foto’s en een korte video van de auto voordat ik de huur begin, zodat er gedateerd bewijs is van hoe de auto eruitzag voordat u deze huurde. Ik heb nooit problemen gehad met autoverhuurbedrijven in Spanje, maar wel in andere landen, dus het is altijd goed om voorzichtig te zijn. Als u gewend bent om te rijden in auto’s die mijlen per uur meten in plaats van kilometers per uur, kan het een dag of twee duren om eraan te wennen. Daarom raad ik ten zeerste aan om Waze te gebruiken, zelfs als u weet waar u naartoe gaat. Het zal u vertellen of u te snel rijdt, of er politie in de buurt is, of dat u enige vertragingen voor u heeft.

Plaats een reactie