3 Dagen in Sevilla Reisroute

Als je het geluk hebt om 3 dagen in Sevilla, Spanje, door te brengen, heb je geluk. De Andalusische hoofdstad heeft een overvloed aan architectonische juweeltjes, prachtige parken en uitstekende restaurants. Gelegen in het zuidwesten van het Iberisch Schiereiland, is Sevilla een van de beste steden om te bezoeken in Spanje om meer te leren over de Moorse geschiedenis van het land. Deze reisroute voor 3 dagen in Sevilla richt zich op de historische bezienswaardigheden van de stad en is perfect voor eerste bezoekers.

Inhoudsopgave

  • Hoeveel dagen in Sevilla?
  • Dag 1 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend
  • Dag 1 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond
  • Dag 2 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend
  • Dag 2 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond
  • Dag 3 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend
  • Dag 3 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond
  • Hoeveel dagen in Sevilla?

Hoeveel dagen in Sevilla?

Als je nog in de vroege planningsfase zit voor je Spaanse reisroute, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel dagen in Sevilla nodig zijn om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien. Voor een eerste bezoeker kun je de hoogtepunten van Sevilla in 3 dagen zien. Dit betekent ook dat je niet hoeft te haasten om overal naartoe te gaan. Met 2 dagen in Sevilla kun je nog steeds een groot deel van de stad verkennen, hoewel je sommige plaatsen in deze reisroute van 3 dagen in Sevilla moet overslaan. Met meer dan 3 dagen in Sevilla kun je een paar dagtochten naar nabijgelegen steden toevoegen. De kathedraal van Sevilla is zeker de moeite waard om wat tijd door te brengen om meer te leren over de geschiedenis van de stad.

Dag 1 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend

Begin de eerste van je 3 dagen in Sevilla door je weg te vinden in het historische centrum. Dit is in feite de Barrio de Santa Cruz – de oude Joodse wijk. Tegenwoordig is de buurt een levendige plek vol tapasbars. Maar voordat we aan de lunch beginnen, bekijk enkele van deze bezienswaardigheden.

Plaza del Triunfo

Plaza del Triunfo (Triomfplein) markeert zo ongeveer het centrum van Sevilla. Het plein is omringd door historische gebouwen die je wilt bewonderen in het ochtendlicht voordat het gebied volstroomt met andere toeristen. Let op de Puerta del León aan de zuidkant: de ingang van het Koninklijk Alcázar. Maar dat komt later in je planning!

Sevilla Kathedraal

Het pronkstuk van Plaza del Triunfo is de kathedraal van Sevilla (Catedral de Santa María de la Sede). Deze kathedraal maakt deel uit van wat Sevilla een van de mooiste steden van Spanje maakt. Deze plek werd oorspronkelijk gebruikt voor de belangrijkste moskee van Sevilla, voltooid in 1198. Vijftig jaar later veroverde koning Ferdinand III Sevilla op de heersende Moorse Almohad-familie en vestigde het gebouw als een katholieke kerk. Vandaag de dag is de minaret van wat ooit de moskee was de belangrijkste aanwijzing voor het vroegere gebruik van het gebouw. Dit staat nu bekend als de Giralda-klokkentoren en je kunt de top bezoeken voor uitzicht over de stad. Andere overgebleven elementen zijn de Patio de Naranjas en de Puerta del Perdon. Om lange rijen te vermijden, is het het beste om van tevoren een ticket te boeken om de kathedraal te bezoeken. Deze Skip-the-Line Ticket voor de kathedraal van Sevilla en de Giralda biedt je de mogelijkheid om te upgraden naar een audiotoer. Reken op 1-2 uur, afhankelijk van hoeveel van de kathedraal je wilt zien.

Plaza del Cabildo

Verlaat de kathedraal en loop langs de Plaza del Cabildo. Dit is een kleine, gebogen openbare patio met slanke zuilengalerijen die twee balkons ondersteunen. Het is een mooie plek om foto’s te maken en een andere stijl van architectuur in de stad te waarderen. Als je 3 dagen in Sevilla doorbrengt tijdens een weekend, kun je hier op zondag naartoe gaan en souvenirs kopen op de vlooienmarkt. Op andere dagen is het meestal relatief rustig, vooral vroeg op de dag.

Dag 1 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond

Voordat je verder gaat met het bezichtigen van bezienswaardigheden, neem je een pauze en geniet je van een tapasmaaltijd in Santa Cruz.

Restaurante El Pasaje

Restaurante El Pasaje Tapas is een sfeervol restaurant met hoge plafonds, zichtbaar metselwerk en warme houttinten. Het bekroonde menu is gericht op moderne tapas, met een scala aan vis-, vlees- en vegetarische opties. Als je er vroeg genoeg bent voor de lunchdrukte, probeer dan een plekje op het terras te bemachtigen.

Casa de Pilatos

Na de lunch kun je een wandeling van 10 minuten maken naar Casa de Pilatos. Dit 15e-eeuwse pand was het huis van de familie Enríquez de Ribera, die hun kamers en salons vulden met een privécollectie klassieke beeldhouwwerken. Onder deze kun je 24 bustes van Romeinse keizers en goden uit het oude Griekenland zien. De binnenplaats is in de typische Andalusische stijl ingericht, met een fontein in het midden en sierlijke tegels onder de overdekte galerij. Hoewel Casa de Pilatos minder drukte trekt dan de belangrijkste bezienswaardigheden, is het nog steeds de moeite waard om je toegangsticket van tevoren te boeken.

Setas de Sevilla

Na kennis te hebben gemaakt met de historische kant van Sevilla, kun je je eerste middag afsluiten met iets compleet anders. Setas de Sevilla is een eigentijdse structuur die de markt voor producten, Mercado de la Encarnación, en een archeologische site bedekt. Je kunt een kaartje kopen om het observatiedek bovenop het monument te bezoeken. Aangezien het het hele jaar door tot ongeveer middernacht geopend is, kun je je bezoek laten samenvallen met de zonsondergang voor de beste ervaring. Zelfs zonder het gouden uur te hebben meegemaakt, zijn de uitzichten spectaculair. Houd er rekening mee dat de voedselmarkt rond 15.00 uur sluit, dus als je wilt langskomen om ham of kaas te kopen, moet je eerder op de dag arriveren. Anders kun je ’s ochtends terugkomen en een verse picknicklunch bereiden.

Mercado Lonja del Barranco

Terwijl Mercado de la Encarnación ’s middags sluit, blijft Mercado Lonja del Barranco tot laat open. Dit was ooit een vismarkt, maar is nu een populaire eet- en drinkgelegenheid. De oorspronkelijke markthal is gevuld met verkopers die zeevruchtenplanken, ceviche, pizza, sushi, vleeswaren en nog veel meer verkopen. Bier, wijn en cocktails zijn ook te koop, dus je kunt hier gemakkelijk een paar uur doorbrengen om het begin van je 3-daagse avontuur in Sevilla te vieren. Daarna kun je de rivier volgen naar Puente de San Telmo en vanaf daar naar je hotel gaan.

Dag 2 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend

Vanwege de vorm die je tweede dag in Sevilla zal aannemen, wil je beginnen met het halen van wat broodjes bij de markt dichtst bij je hotel. Als je dicht bij de Mercado de la Encarnación verblijft, is dit een geweldige plek om je voorraad aan te vullen. Aan de andere kant kun je Mercado de Abasto Las Palmeritas of Mercado de Triana bekijken – of vraag je hotel om een lokale aanbeveling.

Real Alcázar de Sevilla

Als een van de beroemdste toeristische attracties in Spanje, mag het Real Alcázar niet ontbreken in een reisroute van 3 dagen in Sevilla. Het woord “Alcázar” verwijst naar de Moorse geschiedenis van Sevilla en komt van het Arabische woord voor kasteel: al-qaṣr. Net als de kathedraal van Sevilla werd het paleis gebouwd op de plek van een voormalig Moors gebouw – een gebouw dat ook als koninklijke residentie werd gebruikt. Het Alcázar werd gebouwd voor koning Peter van Castilië tijdens de 14e eeuw en is sindsdien continu in gebruik gebleven. Representatief voor de Mudéjar-architectuur, plukt het ontwerp elementen uit de Romaanse, gotische en renaissancestijlen. Even adembenemend zijn de weelderige complexe tuinen met doolhoven, fonteinen en beeldhouwwerken. Het Koninklijk Alcázar is open voor het publiek wanneer de koninklijke familie niet in de stad is. Je zult profiteren van het vooraf boeken van een ticket, vooral tijdens het zomerseizoen. Om het meeste uit je bezoek te halen, ga je met deze Alcázar rondleiding met prioritaire toegang, zodat je de volledige omvang van de geschiedenis van het paleis kunt leren kennen. Er valt zoveel te leren over wie er in dit paleis woonde, waar elke kamer voor werd gebruikt, hoe het ingewikkelde tegelwerk werd gemaakt (en waar in Sevilla!), Ik kan niet genoeg aanbevelen om met een gids mee te gaan. Realistisch gezien zal je bezoek aan het Alcázar het grootste deel van de ochtend in beslag nemen. Daarom is het de moeite waard om bij het beslissen hoeveel dagen je in Sevilla nodig hebt, voldoende tijd toe te staan zodat je niet hoeft te haasten door een aantal van deze ongelooflijke bezienswaardigheden.

Palacio de San Telmo

Als je het Koninklijk Alcázar verlaat, ga dan in de richting van de rivier zodat je langs het Palacio de San Telmo kunt lopen. Dit 17e-eeuwse paleis heeft gediend als privéwoning, universiteit, weeshuis, ziekenhuis en hoofdkantoor van de spoorwegen. Tegenwoordig is het de zetel van de Andalusische regering. Hoewel het niet toegankelijk is voor het grote publiek, kun je er langs lopen terwijl je de P.º de las Delicias volgt en de gevel zelf kunt zien. Fotografie is welkom.

Dag 2 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond

Zodra je aankomt, zul je zien waarom we hebben voorgesteld om een picknick mee te nemen voor dit deel van je reisroute van 3 dagen in Sevilla! Plaza de España is het grootste plein van heel Spanje.

Parque de María Luisa

P.º de las Delicias brengt je naar een van de mooiste parken in Sevilla. Het aan de rivier gelegen Parque de María Luisa herbergt musea, monumenten, tuinen en pleinen. Plaza de España is een van de topattracties in de stad, dus ga er rechtstreeks naartoe als je in een snel tempo verkent. Gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929, toont het halfronde paviljoen een fusie van renaissance, barok en Moorse architectonische stijlen. Het is vooral fantastisch op dit tijdstip van de dag wanneer de zon ondergaat over de bakstenen gevel en deze op de best mogelijke manier verlicht. Elk van de betegelde nissen staat voor een Spaanse provincie en het is mogelijk om een roeiboot te huren en over het zwembad in het midden te peddelen. In het zuidelijke deel van het park werd ook Plaza de América gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse Tentoonstelling van 1929. Hoewel dit paviljoen ook water gebruikt, is de algehele stijl compleet anders. In de buurt vind je het Archeologisch Museum van Sevilla (Museo Arqueológico de Sevilla) en het Museum van Volkskunst en Tradities (Museo de Artes y Costumbres Populares de Sevilla). Kies ervoor om een van deze op te nemen in je 3-daagse reisroute in Sevilla.

Flamencoshow

Aangezien flamenco zijn oorsprong vindt in de regio Andalusië, is er geen beter moment om een voorstelling bij te wonen en meer te leren over deze expressieve folkloristische kunstvorm. Dans, muziek, zang en kostuum komen samen om een emotionele ervaring te creëren. Een optie is het Flamenco Dansmuseum. Als je het museum bezoekt, kun je de tentoonstelling bekijken om meer te weten te komen over de oorsprong van de kunst voordat je een voorstelling bekijkt. Een andere optie is het Teatro Flamenco Sevilla, dat elke avond om 17.30 uur en 19.30 uur een show organiseert. Je kunt standaardtickets kopen of je boeking upgraden om een drankje of tapas inbegrepen te hebben.

Dag 3 van 3 dagen in Sevilla – Ochtend

Om deze reisroute van 3 dagen in Sevilla af te sluiten, krijg je nog een laatste dosis kunst voordat je de linkeroever van de rivier gaat verkennen.

Sevilla Museum voor Schone Kunsten

Met een toegangsprijs van €1 is het Sevilla Museum voor Schone Kunsten een van de beste dingen om te doen met een beperkt budget in Sevilla. Het paleis zelf is opvallend; in barokstijl lijkt het meer op de gebouwen van andere Spaanse steden dan op de Moorse architectuur waar je inmiddels aan gewend bent geraakt! De galerijen tonen werken van Spaanse kunstenaars uit Sevilla en daarbuiten, daterend van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Je vindt werken van Velázquez, Zurbarán, Pacheco en Murillo.

Maak een boot- of fietstocht

Afhankelijk van het seizoen is de ene optie aangenamer dan de andere. Als je Sevilla bezoekt tijdens de piekhitte tussen mei en begin september, raad ik je aan om een boottocht te maken. Het tourbedrijf dat ik aanbeveel, heet Guadaluxe. Je kunt kiezen voor een groepsboottocht of een privéboot. Maar al hun boten zijn elektrisch en bieden een drankje en een gratis audiogids in je taal, zodat je alles kunt leren over de bezienswaardigheden die je onderweg ziet. Als het geen 35 graden Celsius (95 graden Fahrenheit) is, kun je er ook voor kiezen om een leuke fietstocht te maken door Sevilla. Ik had een geweldige tijd met See By Bike. Ze hebben geweldige tweetalige gidsen die je mee kunnen nemen op verschillende soorten tours door de stad, waaronder een historische tour, een tour die je meeneemt naar een lokale markt voor eten, en een zonsondergangtour langs de rivier.

Dag 3 van 3 dagen in Sevilla – Middag/Avond

Na het verlaten van het museum kun je oversteken naar Puente Cristo de la Expiración (Puente del Cachorro) om je laatste bestemming te bereiken. Dit is een bijzonder mooie manier om te lopen als je Sevilla bezoekt in de zomermaanden, wanneer de temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit). De brug biedt fijne schaduw terwijl je eroverheen loopt.

Triana

De wijk Triana ligt aan de westelijke oever van de Guadalquivir-rivier. Vroeger was dit het hart van de keramische industrie in Sevilla (evenals de scheepsbouw). Nu overleven slechts een handvol werkplaatsen en ovens, maar de erfenis gaat door in de vorm van talloze winkels waar je azulejos kunt kopen. Je kunt de geschiedenis en technieken achter de productie van aardewerk ontdekken in het Centro Cerámica Triana. Hoewel het Espacio BarroAzul een meer hands-on ervaring biedt, omdat je zelf een tegel kunt beschilderen om mee naar huis te nemen. Er zijn tal van tapasbars en restaurants in Triana, waardoor dit de perfecte plek is om je 3 dagen in Sevilla op een hoogtepunt af te sluiten. Bovendien, als je nog geen voorstelling hebt gezien, is het Teatro Flamenco Triana een andere plek waar je de dans kunt zien. Terwijl je hier bent, zorg er dan voor dat je een reservering maakt bij Alfareria 21 in Casa Montalván, een oude keramische fabriek. De focus ligt hier op lokale ingrediënten en specialiteiten uit Andalusië en het eten en de service zijn uitzonderlijk.


Plaats een reactie