20 Epische Dingen om te doen in Córdoba, Spanje

Er zijn heel wat geweldige dingen te doen in Córdoba, Spanje, maar er is één ding in het bijzonder dat de meeste toeristen naar deze prachtige stad trekt. Terwijl de stad met dezelfde naam in Argentinië misschien bekender is over de hele wereld, heeft de Spaanse stad Córdoba het die naam gegeven. Of beter gezegd, de veroveraars die zich in die regio van Argentinië vestigden, gebruikten de naam van de reeds bestaande stad Córdoba, Spanje. Net zoals ze deden met Guadalajara of Merida in Mexico.

Inhoudsopgave

 • Geschiedenis van Córdoba, Spanje
 • Hoeveel dagen in Córdoba?
 • Kaart van dingen om te doen in Córdoba, Spanje
 • De beste dingen om te doen in Córdoba, Spanje

Geschiedenis van Córdoba, Spanje

Córdoba werd gesticht in de 2e eeuw voor Christus door de Romeinen. De stad bloeide onder keizer Augustus, net zoals Zaragoza dat deed. Maar het werd pas echt een stad van waarde tijdens de Moorse bezetting in de 8e eeuw. Het zou je verbazen te horen dat deze vrij kleine stad destijds 300 moskeeën telde. Er waren ook veel paleizen en openbare gebouwen die werden gebouwd om te wedijveren met de pracht van Constantinopel, Damascus en Bagdad. In deze tijd werd de Grote Moskee gebouwd. Op het hoogtepunt van de Moorse macht kon de moskee tot wel 40.000 gelovigen herbergen. Toen de Spanjaarden opnieuw controle over de regio begonnen te krijgen, werd de moskee omgebouwd tot een kathedraal. Maar niet op dezelfde manier als veel andere moskeeën in Spanje werden omgebouwd. In plaats van de minaret om te bouwen tot een klokkentoren en het interieur van de moskee volledig te veranderen (of erger nog, af te breken), werd de Grote Moskee bijna volledig intact gelaten. In plaats daarvan werd er een grote katholieke kathedraal in het midden van de moskee gebouwd.

Hoeveel dagen in Córdoba?

Een dag is een goede hoeveelheid tijd om de belangrijkste toeristische attracties van Córdoba te zien. Veel mensen komen naar Córdoba als een dagtrip vanuit Malaga. Ik kwam naar de stad tijdens een dagtrip vanuit Sevilla. Een dag stelt je in staat om de absolute beste dingen om te doen in Córdoba te zien. Je kunt vroeg in de ochtend aankomen en tot vroeg in de avond blijven om je dag echt vol te plannen. Als je wat dieper wilt gaan en alle absolute beste dingen om te doen in Córdoba wilt zien, kun je overnachten en je reis verlengen tot twee volle dagen. Ik gebruik altijd Booking.com om de beste plekken om te verblijven in een stad te vinden. Bekijk hun website voor beschikbaarheid in Córdoba hier.

De beste dingen om te doen in Córdoba, Spanje

 1. Moskee-Kathedraal van Córdoba
 2. Puente Romano de Córdoba
 3. Alcazar van de Christelijke Monarchen
 4. Córdoba Ecuestre
 5. La Casa Andalusi
 6. Museum voor Schone Kunsten Córdoba
 7. Archeologisch Museum van Córdoba
 8. Centrum voor Hedendaagse Kunst Rafael Boti
 9. Torre De Calahorra
 10. Mercado Victoria
 11. Templo Romano
 12. Plaza de la Corredera
 13. Palacio de la Merced
 14. Torre de la Malmuerta
 15. Botanische Tuinen van Córdoba
 16. Hammam Al Andalus
 17. Verken de Joodse Wijk
 18. Verken de Patio’s van Córdoba
 19. Palacio de Viana
 20. Medina Azahara

Plaats een reactie