18 Dingen om te doen in Zaragoza, Spanje

Er zijn zoveel geweldige dingen te doen in Zaragoza, Spanje, dat je na slechts een paar dagen je reis wilt verlengen. Zaragoza, soms gespeld als Saragossa in het Engels, is een prachtige stad in het noordoosten van Spanje. Als je op zoek bent naar een stad in Spanje die nog niet enorm populair is bij toeristen, dan is Zaragoza de stad voor jou. Ik heb Zaragoza aan mijn recente reisroute door Spanje toegevoegd als een manier om mijn reis van Barcelona naar Bilbao te onderbreken, en ik ben zo blij dat ik dat heb gedaan. Deze stad heeft me zo verrast. Het wordt veel minder bezocht dan veel andere plaatsen in Spanje, maar dat is jammer, want Zaragoza heeft Romeinse ruïnes, ongelooflijke kathedralen en enkele van de beste tapasbars buiten Madrid. Je kunt gemakkelijk 2-3 dagen in Zaragoza doorbrengen, maar als je weinig tijd hebt, is het nog steeds mogelijk om een dagtocht vanuit Barcelona te maken.

Waar ligt Zaragoza, Spanje?

Zaragoza, Spanje, is de hoofdstad van de regio Aragon in het noordoosten van Spanje. Het is de vijfde grootste stad van Spanje qua bevolking, maar het centrum van de stad waar veel van de bezienswaardigheden van Zaragoza zich bevinden, is gemakkelijk te voet bereikbaar. Het ligt ongeveer 300 km of 186 mijl van Barcelona. Je kunt een snelle trein nemen van Barcelona-Sants naar het treinstation van Zaragoza en er in ongeveer anderhalf uur aankomen. De nabijheid per trein maakt het gemakkelijk om een dagtocht te maken of Zaragoza toe te voegen aan het einde van een reis naar Barcelona voor een dag of twee, zonder veel moeite om terug te keren naar Barcelona om naar de luchthaven te gaan. Als je een paar dagen in Madrid doorbrengt, kun je Zaragoza ook gemakkelijk bereiken. Het ligt ongeveer 320 km of net onder 200 mijl van het centrum van Madrid en is in slechts een uur en 15 minuten te bereiken met de sneltrein. Je wilt een bezoek aan de Catedral de Salvador niet missen.

Is Zaragoza het bezoeken waard?

Absoluut, ja! Naar mijn bescheiden mening heeft Zaragoza een van de beste culinaire scènes in Spanje en de geschiedenis en musea zijn van wereldklasse. Er zijn zoveel geweldige dingen te doen in Zaragoza, vooral als je een liefhebber bent van eten of geschiedenis. Deze stad is echter niet geschikt voor jou als je de voorkeur geeft aan Spaanse badplaatsen zoals Malaga of Alicante. Dit is meer een stedentrip als je hebt genoten van wat je hebt gezien in plaatsen als Sevilla of Granada. Zaragoza is ook een van de meest betaalbare steden waar ik in Spanje ben geweest. In vergelijking met toeristische attracties in andere steden zoals Barcelona, Sevilla of Madrid, is Zaragoza een fractie van de kosten, met sommige plaatsen zelfs gratis toegang in Zaragoza. De prijzen van eten in tapasbars zijn ook aanzienlijk lager in vergelijking met toeristische plekken rond Malaga, Marbella, Sevilla of Barcelona.

Beste dingen om te doen in Zaragoza, Spanje

 1. Palacio de la Aljafería
 2. Basilica de Nuestra Señora del Pilar
 3. Catedral del Savador
 4. Arco del Dean
 5. Goya Museum
 6. Zaragoza Museum
 7. Museo del Teatro de Caesaraugusta
 8. Museo de las Termas Públicas
 9. Museo del Foro
 10. Museo del Puerto Fluvial
 11. La Lonja
 12. Puente de Piedra
 13. Mercado Central de Zaragoza
 14. Homage to the First Football Pitch
 15. Pabellón Puente
 16. Aquarium of Zaragoza
 17. Take a Walking Tour
 18. Eat Tapas in El Tubo

Beste Tapasbars in El Tubo

Dit zijn mijn topkeuzes voor waar je je geld kunt besteden en goed kunt eten.

 • Bar El Champi
 • Taberna Doña Casta
 • El Truco
 • Taberna Carmelo

Plaats een reactie