17 Dingen om te doen in Andalusië, Spanje

Als je een lijst maakt van de beste dingen om te doen in Andalusië, heb je genoeg opties. Andalusië, ook wel Andalusië genoemd, is een autonome gemeenschap van Spanje in het zuiden van het land. Omdat de regio tussen de 8e en 15e eeuw onder Moors bewind stond, heeft Andalusië een unieke architecturale erfenis. Veel van de “must see” bezienswaardigheden in Andalusië zijn ook belangrijke toeristische trekpleisters van Spanje. En laten we het eten, flamenco en versterkte wijn niet vergeten!

Beste dingen om te doen in Andalusië (Andalusië)

Must See Andalusië bezienswaardigheden en attracties:

 1. Alcazaba van Málaga
 2. Koninklijk Alcázar van Sevilla
 3. Moskee-Kathedraal van Córdoba
 4. Alhambra Granada
 5. Witte dorpen “Pueblos Blancos” van Andalusië

Beste dingen om te doen in Andalusië bij de zee

Leuke feit: vanwege de zuidelijke ligging van Andalusië vertegenwoordigen de steden enkele van de warmste plaatsen in Spanje in de winter. Hoewel zwemmen misschien niet ideaal is in de koudere maanden, betekent dit wel dat de zonnige kustplaatsen het hele jaar door bezocht kunnen worden. Er zijn zoveel geweldige stranden om te verkennen langs de Costa del Sol.

 1. “Geniet van de zon” aan de Costa del Sol
 2. Maak een cruise op de Middellandse Zee
 3. Verken de haven van Cádiz

Culturele dingen om te doen in Andalusië

 1. Bezoek een flamencoshow
 2. Proef traditioneel Andalusisch eten
 3. Proef Andalusische sherry
 4. Verken het historische Ronda

Beste plekken om te bezoeken in Andalusië voor natuur

 1. Wandel de Caminito del Rey
 2. Spot vogels in het Nationaal Park Doñana
 3. Kloof en grot in het Nationaal Park Sierra de las Nieves

Wat te doen in Andalusië voor welzijn

 1. Ontspan op een yogaretreat
 2. Slaap in een kasteel

Deze gids geeft een overzicht van wat te doen in Andalusië in de belangrijkste steden en kustgebieden. Het wordt aanbevolen om een auto te huren om rond te reizen, maar veel topattracties in Andalusië zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer of een rondleiding.

Must See Andalusië bezienswaardigheden en attracties

Deze bezienswaardigheden brengen het architecturale erfgoed van Zuid-Spanje tot leven en zijn geschikt voor alle soorten reizigers:

 1. Alcazaba van Málaga
 2. De Alcazaba is een Moors fort op een heuveltop in Málaga, gebouwd ter verdediging tegen aanvallen. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit het historische centrum van Málaga en een bezoek aan de Romeinse theaters en het kasteel van Gibralfaro is een aanrader.

 3. Koninklijk Alcázar van Sevilla
 4. Gebouwd op een voormalig Moors paleis, is het Koninklijk Alcázar van Sevilla nog steeds een officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Het combineert Joodse, Moorse en christelijke architectuur en een rondleiding is aan te raden.

 5. Moskee-Kathedraal van Córdoba
 6. De Moskee-Kathedraal van Córdoba vertegenwoordigt de eeuwen waarin de stad tussen Moorse en christelijke heerschappij wisselde. Het is mogelijk om deze bezienswaardigheid zelfstandig of met een gids te bezoeken.

 7. Alhambra Granada
 8. Het Alhambra van Granada was het centrum van het Nasrid Koninkrijk in de 13e en 14e eeuw. Het is een mix van Moorse en Andalusische architectuur en een rondleiding is aan te raden.

 9. Witte dorpen “Pueblos Blancos” van Andalusië
 10. Deze witte dorpen liggen op kliffen in het natuurpark Sierra de Grazalema. Het is mogelijk om deze dorpen te bezoeken als dagtrip vanuit Sevilla of Málaga.

Beste dingen om te doen in Andalusië bij de zee

Leuk feit: vanwege de zuidelijke ligging van Andalusië vertegenwoordigen de steden enkele van de warmste plaatsen in Spanje in de winter. Hoewel zwemmen misschien niet ideaal is in de koudere maanden, betekent dit wel dat de zonnige kustplaatsen het hele jaar door bezocht kunnen worden.

 1. “Geniet van de zon” aan de Costa del Sol
 2. De Costa del Sol heeft veel stranden om te genieten van de zon en te zwemmen.

 3. Maak een cruise op de Middellandse Zee
 4. Langs de kust van Andalusië kun je verschillende watersportactiviteiten doen, zoals zeilen, kajakken, snorkelen en duiken.

 5. Verken de haven van Cádiz
 6. Cádiz is een oude havenstad met een rijke maritieme geschiedenis. Het historische centrum heeft musea, uitkijktorens, restaurants aan het water en stranden.

Culturele dingen om te doen in Andalusië

 1. Bezoek een flamencoshow
 2. Flamenco is ontstaan in Andalusië en het bijwonen van een show is een unieke culturele ervaring.

 3. Proef traditioneel Andalusisch eten
 4. Probeer gerechten zoals gazpacho, mojama, tortillitas de camarones en espetos om de lokale keuken te ervaren.

 5. Proef Andalusische sherry
 6. De regio rond Jerez de la Frontera staat bekend om zijn sherryproductie. Een wijnproeverij is een leuke manier om de verschillende soorten sherry te ontdekken.

 7. Verken het historische Ronda
 8. Ronda is een stad met een rijke geschiedenis, beroemd om zijn wijn, stierenvechters en oude bruggen. Het is een geweldige plek om te bezoeken tijdens een dagtrip vanuit Málaga of Marbella.

Beste plekken om te bezoeken in Andalusië voor natuur

 1. Wandel de Caminito del Rey
 2. De Caminito del Rey is een spectaculaire wandelroute door een kloof. Het is een geweldige plek voor avontuurlijke wandelaars.

 3. Spot vogels in het Nationaal Park Doñana
 4. Het Nationaal Park Doñana is een belangrijk vogelreservaat en een geweldige plek om vogels te spotten.

 5. Kloof en grot in het Nationaal Park Sierra de las Nieves
 6. Het Nationaal Park Sierra de las Nieves heeft prachtige kloven en grotten. Het is een geweldige plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Wat te doen in Andalusië voor welzijn

 1. Ontspan op een yogaretreat
 2. Neem deel aan een yogales of boek een wellness retreat om te ontspannen en tot rust te komen.

 3. Slaap in een kasteel
 4. Er zijn veel prachtige kastelen in Andalusië waar je kunt overnachten en genieten van een unieke ervaring.

Deze activiteiten en bezienswaardigheden in Andalusië worden aangevuld door de prachtige accommodaties in de regio. Er zijn luxe hotels en kastelen waar je kunt verblijven en genieten van de schoonheid van Andalusië.

Plaats een reactie