16 Beste Dingen om te Doen in Alicante, Spanje

Alicante, Spanje, heeft zoveel geweldige dingen te bieden. Het is zonder twijfel een van de mooiste steden in Spanje en een perfecte uitvalsbasis om de Costa Blanca te verkennen. Of je nu wilt ontspannen op het strand, heerlijke tapas wilt eten of actief wilt zijn en de omgeving wilt verkennen, er zijn genoeg attracties in Alicante die de moeite waard zijn. Ik heb onlangs een soloreis naar Alicante gemaakt en ik heb een geweldige tijd gehad. Het was net aan het einde van de winter, wat een geweldige tijd is om Alicante te bezoeken als je de zomerdrukte wilt vermijden. Het is een van de warmste plekken in Spanje in de winter. Mijn reis was een mooie combinatie van het verkennen van de bezienswaardigheden rond Alicante en ontspannen met lekker eten en ijskoud bier.

Inhoudsopgave

 • Hoe kom je in Alicante, Spanje
 • Vervoer in Alicante
 • Kaart van Dingen om te Doen in Alicante
 • Geweldige Dingen om te Doen in Alicante, Spanje

Hoe kom je in Alicante, Spanje

Het is heel gemakkelijk om in Alicante te komen. Er is een luchthaven in Alicante, op slechts ongeveer 10 km of 6 mijl van het centrum van Alicante. Je kunt een goedkope taxi nemen naar je hotel voor een vaste prijs van €19 (£16,50 GBP / $20 USD). Als je een goedkopere optie wilt, kun je de L1-bus nemen vanaf de luchthaven naar het centrum van Alicante voor €3,85 (£3,30 GBP / $4,10 USD). Als je vanaf de luchthaven van Madrid komt, kun je een snelle trein nemen vanaf het station Chamartín Clara Campoamor. Het duurt twee uur om bij het treinstation van Alicante te komen en je kunt treinen rechtstreeks boeken via de website van Renfe voor de beste prijs. Zorg ervoor dat je minstens een week of langer van tevoren boekt om de beste prijs te krijgen. De derde optie is om naar de luchthaven van Valencia te vliegen, die iets groter is dan de luchthaven van Alicante, dus er zijn meer vluchtopties als je uit een kleinere stad in Europa komt. Je kunt een bus of trein nemen vanuit Valencia. Bekijk Trainline voor de beste en snelste openbaar vervoer opties.

Vervoer in Alicante

Alicante is een vrij kleine en wandelbare stad. Als je een hotel of Airbnb in het stadscentrum boekt, kun je gemakkelijk naar de beste attracties in Alicante in het centrum lopen. Als je naar een van de noordelijke stranden wilt gaan of een dagtocht naar Benidorm wilt maken, kun je gebruik maken van het zeer betaalbare en gemakkelijk te navigeren tramnetwerk in Alicante. Je kunt tickets kopen bij de centrale stadstations of in een van de trams. De kaartautomaten op het station accepteren kaarten en contant geld, maar die in de treinen accepteren alleen kaarten. Lokale trams kosten slechts €1,50.

Kaart van Dingen om te Doen in Alicante

Bezoek zeker deze geweldige attracties en leuke dingen om te zien en te doen in Alicante! Als je iets echt unieks wilt proberen, bekijk dan deze lijst met geweldige meditatie retraites in Spanje, inclusief een paar plekken rond Alicante!

Geweldige Dingen om te Doen in Alicante, Spanje

 1. Santa Barbara Castle
 2. Centrale Markt
 3. Archeologisch Museum van Alicante
 4. MACA Museum voor Hedendaagse Kunst van Alicante
 5. Basiliek van Santa Maria van Alicante
 6. Gravina Museum voor Schone Kunsten MUBAG
 7. Santa Iglesia Concatedral de San Nicolás de Bari de Alicante
 8. Bezoek de Beste Stranden
 9. Maak een Dagtocht naar Benidorm
 10. Ga naar Tabarca Island
 11. Verken de Straten van de Oude Stad
 12. Maak een Food Tour
 13. Bezoek de Palmbomen in Elche
 14. Verken de Stad per Fiets
 15. Zeilen langs de Kustlijn
 16. Maak een Wandeling op de Nabijgelegen Paden

De rest van de tekst kan op dezelfde manier worden vertaald en herschreven naar HTML.

Plaats een reactie